Ebben Consultancy
Who are we? What can we do for you Nader News & Trends Contacts & Rates

(Dutch only)

Hieronder een selectie van artikelen geschreven voor diverse bladen en magazines voor de Audio-Visuele sector. U ziet de eerste alinea van het artikel, met daaronder het gehele artikel te downloaden als PDF.


Hoezo HD?

Standaard televisie wordt vervangen door “High Defenition” televisie. Wat betekent dat en wat is het prijskaartje ?

Op verjaardagen en feestjes worden bovenstaande vragen vaak aan mij gesteld. Later in het gesprek komen dan de opmerkingen, “Nou heb ik zo’n HDTV flat screen maar ik zie geen verschil”of, “De kwaliteit is slechter als van mijn oude buizen toestel!” of, “Mijn DVD ziet er veel beter ui t als de televisie” en al deze opmerkingen kunnen best eens waar zijn. Spijtig, want HDTV kan heel mooi zijn, in ieder geval beter dan SDTV, maar dan moet het ook wel aangeboden worden door Ziggo, de KPN of wie je dan ook heb als aanbieder van televisie kanalen.

Hoezo HD?Hoezo HD?

K lik hier met de rechtermuisknop om het volledige artikel als PDF-document te downloaden.Infinity

Thomson’s nieuwste versie van de Infinity CamCorder reeks werd op de IBC geïntroduceerd.Een terugblik en een kennismaking met de DMC 1000/20

2005
De Infinity, Digital Media Camcorder DMC 1000/10 werd tijdens de IBC in 2005 aangekondigd. Geen LDK meer, maar DMC.CamCorders waren er al vele ontworpen en gebouwd in Breda, maar altijd in combinatie met een tape loopwerk en tape als opslag. Lineplex, Beta-SP en DVCPRO. Deze loopwerken werden dan ingekocht bij Bosch, Sony of  Panasonic.
Cameras bouwen met sensoren en alles wat er bij hoort is de hardcore business en de competence van de camera fabriek in Breda, of het nou voor SD, LDK 100 serie, HD, LDK 8000 serie  of  de Viper, is, dat maakt niet uit. Maar een complete CamCorder met een complete workflow is toch wat anders.

InfinityInfinity

K lik hier met de rechtermuisknop om het volledige artikel als PDF-document te downloaden.
Micro HD Camera's

Door het toepassen van LSI, large scale integration en het steeds verder miniaturisatie hiervan van is het mogelijk om kleine camera's te bouwen.
Daarnaast speelt ook de komst van CMOSsoc sensoren een grote rol. Met dit type sensoren is het mogelijk om een deel van de video processing te integreren op de sensor chip.

De sensor heeft vaak de A/D conversies aan boord en alhoewel de sensor een analoog element is heeft de sensor chip dan toch 12 bit of meer parallelle digitale uitgangen.
Wanneer je dan ook nog een deel van de camera elektronica onderbrengt in een kleine camera controle eenheid en de verdere beeldbewerking in de post-productie doet,  kan je hele kleine HD micro camera's bouwen. Het probleem wat dan toch vaak nog over blijft is de kabellengte tussen de microCam en de CCU.

Micro HDMicro HD Camera's

K lik hier met de rechtermuisknop om het volledige artikel als PDF-document te downloaden.
O.B. Vans

Oud Gastel Noord Brabant; Digital & Media Solutions en de carrosserie bouwer Akkermans bouwen in opdracht van de Cinevideogroup uit Hilversum de grootste ooit in Nederland gemaakte HD OB Van.Deze 32 camera wagen zal in Augustus de weg opgaan.

De eerste OB Van waaraan ik werkte als systeem ontwikkelaar was met LDK 3 voor Globo TV, Sao Paolo, Brazilië. Deze camera’s met hun  plumbicon’s, 300 m multicore’s en hun basis stations van een 39HE  19” rek grote waren de eerste reguliere kleuren camera’s die bruikbaar waren voor outside broadcasting, je kom ze tillen en bleven met dagelijks tuning bruikbaar voor dit werk. Het zwakke punt toen, en verbazing wekkend nu nog, was en is de kabellengte en betrouwbaarheid.

Maar het was de enige manier om voetbal op de buis te krijgen. Met de ontwikkeling van draagbare camera’s met portable processing units, waardoor de 39HE basis stations naar 3HE hoogte gingen  en de multicore kabel werd vervangen door triax kabel, waardoor lengten van 1000m en langer mogelijk waren, werden ook omroepen zoals de BBC, NOS en Bayerische Rundfunk in Europa en CBS,en ABC in Amerika eigenaar van OB Vans.

OB VansO.B. Vans

K lik hier met de rechtermuisknop om het volledige artikel als PDF-document te downloaden.
SI-2K

De SI-2K is een complete digitale film camera met verwisselbare objectieven en een verwisselbare HDD waarop 4 uur  opgenomen kan worden. Het is een degelijke, robuuste, camera, bepaald niet sexy maar wel duurzaam.

Ondanks dat de digitale cinematografische markt een kleine markt is komen er steeds meer camera's in die markt. Afgelopen tijd hebben we naast Arriflex D20,de CineAlta, F23 van Sony, de Panavision Genesis,  Thomson´s Viper en Panasonic VariCam, steeds meer digitale film camera´s zien komen, zoals bijvoorbeeld de Arriflex D21, Sony´s F35, de RED en nu de SI-2K en meer camera's zijn onderweg, bijvoorbeeld de A-Cam dII.

SI-2KSI-2K

K lik hier met de rechtermuisknop om het volledige artikel als PDF-document te downloaden.

| Who are we? | What can we do for you? | Articles | News & Trends | Contacts and Rates |
berry@ebbenconsultancy.nl